Rukometašica reprezentacije Crne Gore koja igra na poziciji lijevog krila otkrila nam je šta je motiviše, koje su najljepše uspomene, ali i šta da očekujemo od nje i ,,Lavica” na 26. Svjetskom prvenstvu.

U decembru prošle godine, Ivona je dala nemjerljiv doprinos selekciji koja je osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu. Kako vrijeme prolazi, njena igra u Ligi šampiona i u reprezentaciji je na najvećem nivou, a na poziciji lijevog krila djeluje nezamjenjivo. Pitali smo Pavićević da li se nastup u dresu reprezentacije i u dresu kluba razlikuje i, ako da, po čemu?

Oba dresa su za mene posebna, svaki na svoj način. Ali ipak se za dres reprezentacije igra sa posebno emocijom. Velika je čast i zadovoljstvo igrati i boriti se za svoju državu.

U nekoliko navrata Ivona je izjavila kako je rukomet spasio, da je reprezentacija Crne Gore i klub za koji nastupa njena druga porodica. Posebno je, kaže, ostao u sjećanju decembar 2022. godine.

Ima mnogo lijepih momenata sa mojim saigračicama koje ću pamtiti, ali mnogo je teško uporediti te momente sa osvajanjem bronze na Evropskom prvenstvu. Osjecćaj kada smo stavile bronzanu medalju oko vrata, koja je za nas bila zlatnog sjaja, bio je dokaz da se naš trud i rad svih ovih godina isplatio.

Neupitan je talenat koji posjeduje mlada ,,Lavica”, a njenoj energiji i stilu igre dive se velikani rukometa na evropskoj i svjetskoj sceni. Pitali smo Ivonu koje su to osobine koje jedan profesionalac u sportu mora posjedovati kako bi mogao stremiti ka vrhunskim rezultatima?

Smatram da svaki vrhunski sportista treba da ima jasan cilj. Potreban je velik rad, trud, posvećenost, odricanja i vjera u sebe, u ono sto radi i da nikad ne odustaje. Put je težak, ali se na kraju i isplati.

Internacionalno iskustvo koje je Pavićević stekla u sezoni 2019/20 kada je nastupala za rumunski tim Corona Brasov bilo je od izuzetnog značaja, kako za klub tako i za igru u reprezentaciji. Evo šta Ivona kaže o tom periodu:

Nosim lijepe uspomene iz Brašova. Stekla sam neke nove prijatelje i imala jako uspješnu polu sezonu. Nažalost, desio se peh kluba sa dopingom zbog kojeg smo na kraju ispaštale samo mi – igračice. Ali to je za mene bila jedna velika životna lekcija. Situaciju sam relativno brzo prihvatila i rekla sebi da se sve dešava sa nekim razlogom. Bio je to jako težak period za mene (godinu dana bez rukometa), ali sam tada razvila jos veću želju i volju, i vratila se na mjesto gdje i pripadam i opravdala ukazano povjerenje.

Za kraj, pitali smo je koja su njena očekivanja za predstojeće Svjetsko prvenstvo i koliko mogu ,,Lavice?”

Sa nestrpljenjem očekujemo početak prvenstva. Obećavamo veliku borbu, u to sam sigurna. Atmosfera u timu je odlična, vjerujem da ćemo je prenijeti i na terenu. Razmišljamo o tome da prođemo grupu, da prenesemo što veći broj bodova i onda, korak po korak, želimo da gradimo put ka četvrtfinalu.